2012. november 3., szombat

Útibeszámoló 2.

Két nap után arra lettem figyelmes, hogy nem láttam terhes nőt. Meg is osztottam ebbéli aggodalmamat A-val, de a barátnőm azt mondta, hogy látott, nem is egyet. Ennyire vak lennék? Itthon teljesen rájuk vagyok fókuszálva:), azonnal tippelgetni kezdek magamban a babák nemét  illetően. Nyugodjatok meg, születnek babák Kínában is. Az egygyerekes családmodell teljesen eltorzította a városokban a nemek közti arányokat, de kezd gondokat okozni a foglalkoztatásban és az idősek ellátásában is. Az egykeség egyéb hátulütői pl. az egoizmus, gőg, a nekem minden jár típusú szocializáció hatásai is lassan érvényesülni kezdenek, az egykék a párválasztás időszakába kerültek. Sanghajban az egy nőre jutó szülések száma valószínűleg a világon a legalacsonyabb: 0,6. Legalábbis Poór Csaba últ heti HVG cikke szerint. 2020-ra Sanghaj lakosságának több, mint a fele 60 év feletti lesz. Valóban demográfiai csapás jön.
A-t az izgatta a legjobban a babákkal kapcsolatban, hogy valóban az utcán végzik-e el a dolgukat, a kivágott gatyájuk legalábbis erre enged következtetni. Látni nem láttunk ilyet, de A. ezután előszeretettel kezdte el fotózni a babák gatyáját:) Az anyukát és apukák pedig boldogan álltak a gép elé. Nagyítsatok a babapopókra....



Az első képen a babapopsi mellett a nő arca is egy tanulmány. Valószínűleg ki van fehérítve. Nyáron a nők esernyővel védik magukat a naptól, a drogériákban pedig kilószám kapható a fehérítő krém. Ami garantáltan nem nyerő importcikk Kínában az a barnítókrém és a szolárium. Tiszta előny a sápadt vérszegénység, ha valaki pasizni akar. A második kép öcsém szociofotója, nem a csúnya nénit kell nézni. Az overalos kisgyereknél valóban praktikus a szabad fenék, nagyon macerás lenne levetkőztetni. És valószínűleg nem a környezetkímélés miatt nem adtak rá pelust, inkább költségkímélés miatt.

Nincsenek megjegyzések: