2009. október 18., vasárnap

Gyors desszertek

Ez a félmondat a barátnőmnek szól: gyors! nem gyros:)
És a nyálcsorgató finomságok:


Ez egy tiramisu kicsit dizájnolva. Tojás nélküli, mert a nyers tojást nem bírom megenni, legalábbis ha tudom, hogy az van benne. Tehát egy réteg rumos kávéba mártott piskóta, rá a krém, ami főzött vaníliapuding összekeverne mascarpone-val. Aztán még egyszer ugyanez a rétegezés és a végén egy kis keserű kakaóporos művészkedés. Gyorsan, finomat kategória, de sajnos muszáj egy-két órát állnia, hogy összeérjen, sőt ideális esetben fél napot.

A másik édesség a rakott füge. Hogy hogyan készül? Megnézem mi van itthon és kinézek az ablakon. Ha meleg az idő, megeszem a hozzávalókat egyesével. Ha olyan hideg, kutya idő van, mint a héten, akkor kivajazott jénaiba beleteszem a félbevágott fügéket. Megszórom dióval, gesztenymasszával, mogyoróval, mazsolával, kevés cukorral. Ráteszek mégegy réteg fügét és meglocsolom rummal vagy konyakkal. Mehet az egész a sütőbe kb 20 percre.


2 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Az utóbbi egy marha nagy kalóriabomba lehet, legalábbis számomra, mert így is túl sok vagyok, de nektek egészségetekre kívánom! Igazi csemegének tűnik!

Taurus írta...

Igen, tényleg tömény volt, de a hideg miatt úgy éreztem meghalok, ha nem ehetek ilyet. Vagy egy tábla baconszalonnát:)