2009. szeptember 21., hétfő

Érik a gyümölcs

Na erről a címről eszembe jutott Steinbeck és Anita. A gimiben kölcsönadtam a kétkötetes Steinbeck mű második kötetét akkori legjobb barátnőmnek, Anitának. Na nem az "Érik a gyümölcs" volt benne a lényeg, hanem a "Kék öböl"! Tudom beszerezhetném antikváriumban fillérekért, de valahogy nem merem. Félek a csalódástól, jártam már úgy, hogy kamaszkorom kultfilmjét megnéztem és fogalmam sem volt mi volt rám olyan nagy hatással 20-onX éve. A kék öbölből nem akarok kiábrándulni... Anita, merre jársz?

Lényeg: Érik a füge! Kicsit megviselte ugyan a tél a bokrot, mert fölfelé nem nőtt annyit, mint szerettem volna. De azért kár volt aggódni. Mézédesek, a kutyák is szeretik és amit elérnek azt lelopják a fáról...



7 megjegyzés:

A.C.E írta...

Szia!
Nálam is nagyon szép termést hozott a fügebokrom! A kutya nem, viszont a kecskék és a tyúkokimádják, na meg persze én is! :) Egy a gond, hogy szeptember vége felé beleköltöznek a fülbemászok! Ezek a szemtelen bogarak alig hagynak nekünk belőle!

Puszi

Joli írta...

Kár, hogy nekem nincs fügefám, vagy bokrom, mert a multkor Csepelen nagyon finom fügebort ittam!! Kipróbálhatnád a receptjét. Ha sok a termés, érdemes lenne, biztosan nem bánnád meg!!!
sok puszi: A

Taurus írta...

Eszter, nálunk hangyák és darazsak lepik el, ezért nem hagyom teljesen beérni őket. Így is édesek.

Mama, kell a recept!!! Tavaly megpróbáltam, de nagyon erős élesztő íze lett a bornak.

Alma írta...

Robi ma hozott nekem egy csomó fügét Pestről.Mikor terhes voltam Bernáttal, együtt jártuk Alsó- és Móraváros szabadon lévő fügefáit sorra.
Gyerekkoromban egy 6 gyerekes családhoz jártam játszani, és ott volt egy szép bokor, tele hatalmas, mézédes fügével, azóta vágyom rá, hogy nekem is legyen, jövőre már teremni is fog.

Taurus írta...

Első évben 3 szemet termett, utána 5 kilót. Alma a te bokrod is jó védett helyen van, már biztos nem fagy el.
A fügeborral újra próbálkozom, majd beszámolok róla.

Erika írta...

Ha érdekel a Steinbeck-kötet, szívesen elküldöm neked! Komolyan!!!

Taurus írta...

Köszi aranyos vagy, de láttam antikváriumban pár-száz forintért, be fogom szerezni!