2009. május 31., vasárnap

Kürtőskalács

Öcsém, aki mostanság Kínában meg Ukrajnában tölti mindennapjait felpakolta a gyerekeit meg anyut és meglátogattak minket a hétvégén. Állítása szerint legalább egy év kell majd hozzá, hogy helyreálljon 'ott belül', annyi szörnyűséget eszik össze kényszerűségből és persze kíváncsiságból. Gondoltam valami különlegességgel meglepem őket. Azt nem tudom miért pont egy olyan jutott eszembe, amivel még soha nem próbálkoztam, mindenesetre bejött. Kürtőskalácsot készítettem 8 éhes száj blogján található leírás szerint. Már a fejemben volt egy ideje a dolog, úgyhogy gyűjtöttem a sörös dobozokat.


Szóval több órát eljátszottam vele, 5 perc alatt elfogyott, ahogy ez lenni szokott... A sütőm nem légkeveréses, tehát állandóan forgatni kellett a kalácsokat, így néhányszor elégettem a kezem. Összességében a gyártás- és gyártmánytechnológia is: Siker! Klassz ötlet volt, az ismétlőlistára felvettük! A kalács receptje Fűszeres Esztertől való, de szerintem mindenki próbálkozhat a saját jól bevált receptjével.


1 megjegyzés:

A.C.E írta...

De jó!
Imádom a kürtöskalácsot, de 650,-Ft-ért nem vagyok hajlandó megvenni! Köszönöm az ötletet Neked és Virágnak. Már gondolkoztam rajta, hogy a csudába lehetne ezt a klassz dolgot otthoni körülmények között produkálni! Imádom az internetet és persze benneteket is! :)
Puszi: Eszter