2009. április 19., vasárnap

Kazinczy Emlékérem

Annyira féltem, aggódtam és nagyon-nagyon bíztam benne, hogy sikerül neki. Egyszerűen nem mertem elmenni meghallgatni, de még az eredményhirdetésre is csak az apja ment el vele. Nagyon sokat készült rá, évek óta. A Kazinczy-jelvényt már négy éve megkapta. És most az oklevél szerint: a Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság Példamutatóan szép magyar beszédért Kazinczy Emlékérmet adományozott a lányomnak. (Itt egy kis sírás......)



Egyelőre sem pedagógus, sem színésznő nem akar lenni és én ennek egy kicsit örülök. Mondjuk megdöbbentő volt amikor egész kicsi korában kijelentette, hogy két foglalkozást nem szeretne választani. Nem szeretne színész és közgazdász lenni. Hát egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy jó mintát mutatunk-e neki:) Édesem:


És egy ráadás: idén az Iskoláért és az Anyanyelvért Alapítvány kuratóriuma a Hérics Lajosné-díj anyanyelvi tagozatát neki adományozta.



4 megjegyzés:

A.C.E írta...

Hűha!!!!! Nagy-nagy gratula a lányodnak. Mindig öröm olvasni,látni ha az ifjú nemzedékből példamutató személyiségek tünnek ki. Ilyenkor látszik azért nincs még teljesen elveszve ez a világ! Arra meg még ráér, hogy eldöntse mi lesz belőle! Szerintem az abnormális dolog, hogy éretlen fejjel kell eldönteni egy egész elkövetkező élet pályáját. Bár én már úgy látom az ember bármit tanul élete folyamán, az sosem vész kárba!!
Még egyszer gratulálok lánykádnak és persze neked is, hisz a szülői háttér ott van minden ilyen kiemelkedő eredményben!

Erika írta...

Nagyon-nagyon sok örömet kívánok nektek a leányban, és sok-sok örömet neki az életben!!! Igazán büszkék lehettek rá!

Taurus írta...

Köszönjük szépen a gratulációkat!
Tőlünk tényleg azt látják a gyerekek, hogy tanulni egész életem át kell. De ez egy belső igény, ami nélkül nagyon üres lenne az élet. Én nagyon szerettem volna tudni tizenévesen, hogy mi lesz belőlem. 4X évesen sem tudom.... Ember, az biztos! De legalább ez ösztönöz minket arra, hogy életünk végéig kíváncsiak maradjunk.

Erika írta...

Én sem tudom még a mai napig se, mit dolgoznék szívesen... annyi mindent! Talán egy ilyen rövid élet nem is nekünk lett kitalálva, Isten sem így tervezte annakidején.