2014. július 14., hétfő

27/1. Kéktúra szakasz (1. túra)

Zempléni-hegység: Hollóháza-Füzér 13,6 km

Lászlótanyán száltunk meg az üdülősoron -ez konkrétan 5 ház 8 km-re Hollóházától - gyönyörű rönkházban...céges üdülő. Indulhattunk volna innen is, hiszen az 5 ház közül az egyik a Panoráma büfé, az egyik pecsételő hely. Az autó logisztikázása miatt mégis lementünk autóval Hollóházára, hogy felgyalogolhassunk Lászlótanyára. Mikor elindultunk, még csak szemerkélt. Ezután esett kis túlzással 48 órán keresztül.

Bőrig ázva tartottunk egy pihenőt, megszárítgattuk a cuccainkat. Aztán amikor csendesedett az eső továbbindultunk épp belegyalogolva a Nagy-Milicen fennakadt felhőbe. Félelmetes és nagyon vizes volt, a fóbiám (az, amelyikben azt képzelem, hogy rámdől egy fa) felerősödött kissé.

Eső a Nagy-Milicen
Foltos szalamandra a Nagy-Milicen
Kamásli és teleszkópos túrabot - életmentő
Nem sokat álltunk meg, bár nem volt hideg az eső, túl akartunk lenni a dolgon. Ritkán van lehetőség ilyen oldalát látni az erdőnek, nem a merengős, rácsodálkozós hangulatok jöttek elő, inkább a csodálat az természeti erők iránt, az alázat.
 
Pusztafalu a Magas-hegyről
Ajaj...Vár-forrás pihenő kis sérüléssel megúszta
A 4,5 órás út 8 órásra sikeredett, Füzérnél feladtuk, a Bózsváig tartó 9 km-re se időnk, se erőnk nem maradt. Pecsételtünk a Vár büfében és miután lekéstük az utolsó buszt (szombaton 17 és 22,40 között nincs busz Hollóházára?), stoppolásba kezdtünk. Isten áldja meg Mester Margót jó élettel, gazdagsággal önzetlen segítségéért!
 

3 megjegyzés:

Sári írta...

Huh az első kép nagyon kísérteties! Már a túraútvonalat olvasva is elfáradtam! :))

Jakab írta...

Gratulálok, megcsináltátok, és ez a lényeg. Meg az élmény.:-)

Taurus írta...

Fárasztó volt, de mivel ez volt az első túránk a kéken, menni kellett:)
Az élmény felejthetetlen:)