2013. augusztus 27., kedd

Túratipp

Egyik ajánlóm az Ötschergräben túra Winerbruckból indulva Erlaufklausebe érkezve. Tök jó ez a link, ahogy húzom az egeret a szintjelzőn és a térképen meg mutatja merre járok. A kék túráról nincs ilyen???
Az Ötschergräbenről, Ausztria Grand kanyonjáról itt olvashattok egy kis leírást, magam sem foglalhattam volna össze jobban. Winerbruckban a bejárat előtt parkoltunk, ezért Erlaufklauseból a Mariazell és St. Pölten között járó Ötscher Bär hegyi vasúttal mentünk vissza az autóhoz. Elvileg féláron lett volna, mivel volt Wild Wunder kártyánk...de mivel nem jött a kalauz, nem vettünk jegyet.
 
A mitterbachi Gemeindealpe sífelvonójának tövénél szálltunk meg s mivel szállásunk a Gasthof zum Sessellift, Grabnerék motelja is WW partner, sok mindent kihasználtunk ingyenesen a kártyával. 800 m-es magasságban úszkáltunk egy feszített víztükrű nem fedett uszodában körülöttünk a gyönyörű zöld hegyek látványával. 4 felvonót is ingyen használhattunk, e-bikeoztunk Mariazellben.
 
A másik túra ez, annyi módosítással, hogy mi felvonóval abszolváltuk a Mitterbach-Terzerhaus útvonalat, majd hegyről lefelé némi eltévedéssel kb.3,5 óra alatt jutottunk el Erlaufsee-ig.
 
Ötschergräben
Arról a csúcsról jöttünk

Nincsenek megjegyzések: