A Bakonyból hoztam tavaly néhány aprócska tövet és kész erdő lett belőle azóta. Talajtakarónak szántam, nem gondoltam, hogy ennyi termést hoz. Ínyenckedni jó, de a mai torta nem ebből készült. Végre megnyílt az eperföld! Azt szeretem benne, hogy ahogy bóklászok a sorok között betegre eszem magam sáros, mosatlan eperrel... És engem nem mérnek meg befele menet, csak a dobozaimat:)
Piskóta alul, rá egy sor eper, aztán 2 dl felvert hulala tejszínbe beledolgozott 25 dkg túró és 4 evőkanál cukor, rá megint egy sor félbevágott eper, a tetejére zselé. Boldog szülinapot a májusiaknak!:)
2 megjegyzés:
A túróba nem teszel zselatint?
A tejszín a titok. Eredetileg kellett volna a tejszínbe egy zacsi habfixáló, de kifelejtettem belőle, a túró megfogta gyönyörűen. Kétszer csináltam eddig, egyszer habfixálóval, egyszer anélkül, tökegyforma lett. Ha nem Hulala a tejszín, akkor biztos kell bele!
Megjegyzés küldése