2010. november 29., hétfő

Születés-Napok

Jól sikerült az Őszi Születés-napok rendezvény. A programokat az Élet-Jel Egyesület bábái szervezték, az érdeklődés az elvárásoknak megfelelő volt. Ez azt jelenti, hogy jó lenne, ha még több emberhez eljutnának ezek az ingyenes programlehetőségek, de Győrre most minden területen ez a bágyadtság jellemző. Itt a blogon nem írtam, de aznap tartottuk az I. Győri Otthonszületett Gyermekek Találkozóját. Nagyon sokan eljöttek a rossz idő ellenére Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém megye is képviseltette magát, de Zalában is vannak "sorstársaink". A második találkozónkon már biztosan nagyobb helyet kell bérelnünk:)

Az első győri (tervezett) otthonszületett gyermek az én fiam, de 17 évesen neki már ciki volt eljönni egy ilyen találkozóra. Amikor kicsi volt és kérdezték tőle hol született, mindig mondta, hogy Perkattán. A hallgatók bólogattak, mintha ismerniük kéne ezt a helységet, én meg fordítottam: a parkettán:) 
Nagyon jó volt látni az egy közösséghez való tartozás örömét is, bár félő ha túlszabályozzák az otthonszülést, biztosan kevesebb gyermek fog születni, mert ezek az anyák valóban a szülés öröméért vállalnak még gyermeket.

A programok közül talán a transz-perszonális pszichológus előadásának volt a legnagyobb sikere. A végére már kevesebben maradtak, pedig az AquaNatal-t, a szülés előkészítő vizitornát biztosan kipróbálnám, ha lenne pocakom! Egyszer bementem egy órára, fantasztikus volt látni a sok víz felett lebegő pocakot. Különösen ideális mozgás olyanoknak, mint én, akiknek a jóga túl lassú, biciklizni meg síelni , futni meg ugye nem enged az orvos... A víz felhajtóereje leveszi egy időre a nehéz terhet, a mozgás, az ugrándozás, az indiánszökdelés is minden nehézség és veszély nélkül kivitelezhető, a kismama úgy érzi, ugyanolyan fitt és rugalmas a teste, mint a várandósság előtt. Ráadásul ugyanolyan közegben lehetünk, mint a magzataink, ennél lelkileg közelebbi állapot már tényleg csak akkor van, amikor először magunkhoz szoríthatjuk őt. Itt, Győrben a Dunaparti Rezidenciában van lehetőség erre a mozgásra, az oktató Józsa Erika, elérhetőségét a belinkelt oldal alján találjátok. Fertőzésveszély kizárva, ez nem egy közfürdő, az ÁNTSZ hetente végez kémiai és bakteriológiai vízminőség vizsgálatot. Az eredmény kifüggesztve található a wellness rész recepcióján, amelyben látható hogy a vizsgált értékek megfelelnek a hatóságilag előírt szabványnak. 

Nincsenek megjegyzések: