2010. október 11., hétfő

Demostráció kedden

Kedves Barátaink, Támogatóink!

2010. október 12-én, jövő hét kedden folytatódik Geréb Ágnes tárgyalása a Legfelsőbb Bíróságon. Ennek alkalmából álljunk fel egy ÉLŐLÁNCBA a Legfelsőbb Bíróság és a Parlament épülete között! Célunk ezzel a békés demonstrációval, hogy segítséget kérjünk az országot irányító képviselőktől, miniszterektől. Segítsenek nekünk, hogy mihamarabb megoldódjon ez az emberjogi kérdés és a nőknek Magyarországon is legyen joguk a szabad választáshoz.

Az esemény pontos időpontja:
2010. október 12., kedd délelőtt 9:15 kezdettel, várhatóan 11:30-ig

Helyszín:
Budapest, V. kerület, a Honvéd tér és a Kossuth Lajos tér között

Pontos útvonal:
A demonstrációt bejelentettük a rendőrség felé. Szeretnénk a szerdaihoz hasonló, békés és háborítatlan megmozdulást tartani. Kérünk mindenkit, hogy segítsük egymást ebben, hiszen mindez rajtunk is múlik!
A rendezvény menete:
Gyülekezés 9:15-től az V. kerület, Honvéd téren, a Markó utca - Szemere utca saroknál a járdán.
Innen 9:30-kor a járdán kézen fogva, illetve sálat, kendőt egymás között kézben tartva élőláncot alkotunk a Parlamentig. Az élőlánc körülbelül 10:00-ra éri el a Parlamentet. A lánc Honvéd téri végétől a résztvevők 10.30 magasságában elindulnak a Parlamenthez, és ott csatlakoznak a lánc végéhez. A Parlament előtt a szervezők által felkért szónokok beszédet mondanak. A Parlament előtti gyülekezés 11:00 órakor ér véget.
Az útvonalon található kereszteződésekben, gyalogátkelőhelyeken a forgalmat nem akadályozhatjuk, a lánc folyamatosságát szimbolizálandó az útfelületre ragasztószalagot ragasztunk. Kérünk titeket, hogy ezt vegyétek figyelembe, és a közúti forgalmat ne akadályozzuk semmilyen módon!
Várunk mindenkit - gyermekeket, szülőket, nagymamákat, nagypapákat, otthonszülőket és nem otthonszülőket, szimpatinzánsokat és támogatókat!

Köszönettel,
A szabad szülésért facebook oldal létrehozói, Geréb Ágnes közeli hozzátartozói, a Napvilág Születésház dolgozói, bábák, dúlák, otthonszülők és nem otthonszülők.

Nincsenek megjegyzések: