2009. szeptember 4., péntek

Futás

Szeptember 6-án lesz a futás Budapesten, a 24. Nike Félmaraton. A fiam megy helyettem az apjával, én bicajjal megyek, de mivel kísérni nem lehet, majd 5-6 kilométerenként ellenőrzöm, minden rendben van-e. A gyerek ma van a sportorvosnál, remélem minden oké, de a biztonság kedvéért viszek magammal Ventolint is az eseményre. Aztán ha sikerül lefutnia és meglesz az érem, elvisszük a tüdőgyógyászának megmutatni:)

Kedves budapestiek! Ne nagyon üljetek autóba a verseny idején és útvonalán, viszont gyertek szurkolni, nagyon lelkesítő tud lenni, amikor vadidegenek lelkesen bíztatják az embert, hogy már csak x km és ott az itató vagy a CÉL! Kb. 1000 külföldi is nevezett, teli buszokkal képesek pl. Hollandiából jönni a szurkolók, nagyon szimpatikus ez a lelkesedés. Az budapesti önkormányzat meg nem akart engedélyezni egyes, nemzetközi hírű futóversenyeket, merthogy 4-es metró, útlezárás, rendőri biztosítás bla,bla,bla! Hát el lehet képzelni, hogy mit jelent pl. a New York Maraton szervezésileg, de arra már az egész világ kíváncsi és nyilván rengeteg pénz is van benn a reklámok, turizmus, közvetítések, stb. miatt. Itt Budapesten is nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a meghívott futókra – nem a profi (kenyai) futókra gondolok – hanem ismert, nem celeb! emberekre, akik úgymond reklámozzák az eseményt. Mint pl. Lance Amstrong, aki miatt még többen kezdtek el futni (akár kiöregedett profi sportolók) és aki méltóképp emeli a newYorki vagy a bostoni maraton rangját és esetleg még több pénzt tud így szerezni a rákkutatásra.

5 megjegyzés:

Katuska írta...

Szia!Én is megyek!!!
Már nagyon várom és óráról-órára idegsebb vagyok!
Ez az első hivatalosan lemért távom,futottam már ennyit párszor....de akkor is izgulok!
Hajráááááááááááá!

Joli írta...

Nagyon féltem a Fiukat, ott
leszek a futásnál lélekben,
ha én is nagyon szurkolok, akkor biztosan nem lesz semmi baj. Ez egy óriási erőpróba!!Édesem! majd ott a biciklin vigyázz nagyon rájuk is és Magadra is!!!
az örökké szorongó: Mama

A.C.E írta...

Szia!

Kérünk majd beszámolót és én is nagyon jó és persze eredményes versenyt kívánok a srácnak!!!
Puszi

Taurus írta...

Házisárkány! Amire ezt írom már eufóriában vagy remélem!!!

Biztatást köszönjük:
Fiúknak sikerült, az asztmás gyerek 2 óra alatt futotta le. Az apja pedig nem döntötte meg az én egyéni csúcsomat (alig 2 perccel maradt le):)

Majd teszek fel fotót...

A.C.E írta...

Szuper!

Gratulálok, ez igen!Várom a képeket!

Puszi