2009. szeptember 7., hétfő

Félmaraton

Nagyon jó idő volt vasárnap, 10 fokkal volt hűvösebb idő és ez A-nál 10 perc javulást jelentett tavalyhoz képest Na persze így sem döntötte meg a legjobb időmet és ez rendkívül jó hatással van az egómra. Én bicajjal mentem úgy, hogy ne zavarjam a futókat és lehetőleg egy gyalogost se üssek el illetve ne gyúrjon el senki. Próbáltam fotózni, de alig találtam a családtagjaimat a tömegben. Itt vannak hivatalos fotók is, de a fele szerintem elég használhatatlan. Eddig 5 év alatt készült két kép rólam, most, hogy nem futottam legalább öt képen ott vagyok a bicajommal... A gyerek idejét teljesen elszámoltam, teljes erővel tekertem a cél felé, de a befutásáról lemaradtam. Úgyhogy én is csak ezen a képen láttam. Az idő a bruttó idő, vagyis a rajt elindításától számított idő. Neki a mért nettó ideje ennél kb. 5 perccel kevesebb, mivel ennyi idő telt el a mezőny indulása és az ő startvonal átlépése között.


Volt olyan idén is aki a cél előtt fél, egy km-rel dőlt ki, nagyon sajnálom őket, mert lehet, hogy egy kicsit lassabban beértek volna. Ebből is látszik, hogy én inkább a biztos befutásra szavazok, mint az idő leküzdésére. Elvégre mégiscsak egy hobbi ez, élvezni kell, nem belehalni. Az útvonal nagyon tetszik, főleg így, hogy 21 km-en keresztül nincs autó, benzingőz és embertömeg. (Ja, az van: 3500 futó) Így lenne élhető város nekem Pest, egyébként hosszú távon nem tudnám elviselni.


Ez az érem, ami sajnos hiányzik most a gyűjteményemből:

És ez a gyűjteményem:
Jövőre meggyógyulok, egész évben edzek és beszerzek egy 30 km-es érmet is. De csakis a magam örömére!

2 megjegyzés:

Alma írta...

Gratulálok!Te is szemüvegben szoktál futni?

Taurus írta...

Köszi! Eddig nem úgy futottam, és remélem sikerül a szemromlásomat annyira mérsékelni, hogy ne kelljen sportoláshoz. Arcokat nem látok, de a macskakövet igen:)

Egy vak fiú is szokott futni, valaki egy sállal vezeti és ráadásul nem is lassan fut. Nagyon jó lehet a srác térérzékelése.