2009. július 16., csütörtök

Jó látást, jó munkát!

Nem nagyon volt kedvem írni az elmúlt időben. Ez azt jelenti, hogy nem sok mindent csináltam, gondoltam stb. Volt „nagyon dolgozós” hetem, rossz hírek és ezáltal rossz kedvem, rengeteg halaszthatatlan, ám rendkívül unalmas és haszontalan tennivaló (vasalás?). Azon kívül tesztelek egy kontaktlencsét, ami miatt se olvasni, se alkotni nem tudok, még kell egy kicsit finomítani a dioptrián, vagy ha nagyon nem látok, akkor bifokális lencsét kell beszereznem. Szemüveg sajna nem fog menni, mert akkora a különbség a két szemem között, hogy azt az agyam már nem tudja feldolgozni.

A régi szép időkben sikerült több mint 3 dioptriát visszatornásznom, s ennek annyira megörültem, hogy abba is hagytam. Hogy miből állt a torna? Többnyire abból, hogy nem hordtam a szemüveget, hanem próbáltam erőltetni a „jól nézést”. Persze akkor még nem volt számítógép, ami hihetetlen gyorsasággal teszi tönkre a szemet. Tévét, ha volt tévénk, akkor sem nagyon néztem. Bár olyan volt, hogy egy takarót be kellett fejeznem és egész éjjel varrtam, hogy aztán 36 óra után elégedetten omoljak össze. Kis kitérő - ez volt az a takaró, de én nem fényképeztem le (balga) és a tulajdonosa által készített fotóból ennyi publikus:


Most újra romlásnak indult, főleg az egyik szemem, úgyhogy a régi klasszikus, egyik szem letakarós, külső és belső szemizmot mozgató tornát kezdem újra. Sajnos az eredménynek egy titka van, ezt tényleg rendszeresen kell csinálni. Ja, még egy: remélem még elég rugalmasak az erek, izmok, hogy tényleg tudjanak változni. Abban, hogy a szemüveg teljesen eldobható, nem hiszek, de ha valaki rendszeresen tornáztatja, nem erőlteti agyon a rossz fényviszonyokkal-kvázi 12 órányi számítógépezéssel, megfelelő mennyiségű vitamint vesz fel, megállítható vagy lassítható a romlási folyamat. Csak önmagában az, hogy nem hordjuk a szemüveget, nem biztos, hogy segít. Állítólag a szemüveget nem viselők 40%-ának kellene szemüveget hordani.

Találtam két nagyon érdekes oldalt:
http://www.szemtorna.hu/
http://www.alternativszemdr.hu/

Ezt az összefoglalót ajánlom minden szemüveges és nem élesen látó figyelmébe.

Az én összefoglalóm csak annyi: ha szépeket akartok nagymama-korotokban varrni, kötni, fűzni stb., vigyázzatok a szemetekre!

ui: az izületes kezekről nem fogok posztot írni:)

4 megjegyzés:

Alma írta...

Köszi, ez nagyon hasznos bejegyzés volt!
A szem és keringésjavító étrendkiegészítőket próbáltad már?Szegeden egy ukrán természetgyógyásszal nagyon jóba voltam, ő ajánlott ilyesmiket, feketeáfonyakivonat, stb.A Forevernek is van, én adom a két kis vaksimnak.

Alma írta...

Az izületekről is írhatnál, nekem az a problémás részem.:(

Joli írta...

Édesem! Nagyon féltem a szemedet. Vigyázz nagyon rá!!

Taurus írta...

Ó, örülök, hogy itt vagy nálam!

A kötéstől fájó kezekről, meg az éjjeli szemrontásról te is tudnál írni:)