2009. június 14., vasárnap

Kirándulás Alsó-Ausztriában

Pihenés és feltöltődés, már nagyon kellett. Család nem jött velem, de talán nem is baj, felhőtlenül csak magamra koncentrálhattam tegnap. Fényképész antitalentum vagyok, egyelőre az általam készített képeket teszem fel, remélem ez is vonzó. Egy napos, nem túl fárasztó kirándulás, ajánlom nagyobbacska gyerekkel is. Az első kép Fraknó várából készült, a repülő madár "véletlenül " került a képre. Kb. két óra alatt jártuk be a várat, 'történelem' szaga volt mindennek. Örülök, hogy az Esterházy vagyon egy részét láthattam még addig, amíg egyben van. Egy kis ajánló ITT található.

Gyönyörű alpesi táj, jó levegővel, a zöld ezernyi árnyalatával, hófödte csúcsokkal, hihetetlenül gyönyörű kilátással. Nem mentünk fel a Schneeberg tetejére, mert a fogaskerekű marha drága, így csak a libegőt vettük igénybe, kb. 1000 méterre vitt fel. Mindenhová odaképzeltem a havat, vissza kellene ide jönni síelni is!
Le is a libegővel jöttünk, s utána megnéztük a losenheimi vízesést is. A falmászókat órákig elnéztem volna arról álmodozva, hogy ott csüngök én is a vízesés tetején. Sürgősen le kellene küzdenem a tériszonyomat!

Még egy rövid séta Puchbergben és egy óra múlva már a határon is voltunk. Bár évek óta a "fedezd fel Magyarországot" jegyében tervezzük a nyarat, gyönyörű az alsó-ausztriai hegyvidék, kár lett volna kihagynom.

2 megjegyzés:

Alma írta...

Nem semmi.Egyedül elmentél kirándulni?

Taurus írta...

Hát nem egészen. A cég szervezte, úgyhogy kollegák és családtagjaik. Én a családtagjaimat itthon hagytam...Csak amikor körbenéztem a hegyről, akkor jutott eszembe, hogy bárcsak láthatnák ezt a gyönyörűséget.