2009. június 2., kedd

Rakott túrós palacsinta

Tudom nem nagy ügy palacsintát sütni, de erre büszke vagyok most. Egyrészt finom, szép, másrészt fiam volt a kukta és lázas voltam, ez utóbbiak eléggé lefárasztottak:)


A töltelék:
50 dkg túró (Cserpes - tényleg igazi túró!)
2 tojás sárgája 3 evőkanálnyi margarinnal és 10 dkg cukorral, citromhéjjal kikeverve
2 tojás fehérje habbá verve
5 dkg mazsola rumba áztatva

A tölteléknek valókat összekeverjük, megkenjük vele a palacsintákat. Teljesen, nemcsak egy csíkban:) Majd kettévágjuk őket és úgy helyezzük egy kivajazott, lapos tűzállótálba, hogy a vágott felük felfelé álljon. Ezután 1 tojást, 1 dl tejet, 1 vaníliás cukrot és két lapos evőkanál cukrot összekeverünk és leöntjük vele a palacsintákat. Ezután kerül a tál az előmelegített sütőbe 20-25 percre. Tálalás előtt mehet a tetejére egy kis porcukor a látvány kedvéért. Kb. 20 palacsintát töltöttünk meg, szerintem ez 6 személyes adag volt

4 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

MMM, nagyon finomnak látszik.

Jobbulást!

Alma írta...

az egyik kedvencem:)

Tauriu írta...

Ismét rájöttem, hogy nem elég egy palacsintasütő. Túl sokáig tart a sütés! (a termék meg túl hamar elfogy).

Alma írta...

Ez a kedvencem!:)
Mostanában kecsketúrót gyártok.