2017. március 20., hétfő

Harmadik nap

Vendégségbe mentünk Modiinba. Gyönyörű kisváros, a hófehér épületek, az utcák is tiszták, világosak. Az egész város a semmiből épült, megtervezték az egészet az első utcától az utolsó házig. Vendéglátóink mesélték, hogy kijöttek a pusztába, ott rámutattak nekik egy bokros területre, hogy ez lesz a házuk helye. Mivel semmi sem volt ott, könnyű volt a közművesítés, nincsenek villanyvezetékek sehol a városban, kábelek futnak, max napelem paneleket látni. Csodálatos, ez olyan lényeges dolog, amitől igencsak múlik egy város összképe. A mi falunkban kis túlzással csak nekünk jön be kábelen az áram (merdolgozóvagyok). Amúgy mindenhol azok az ocsmány és könnyen leszakadó madzagok...jó ez egy 5 utcás falu, de akkoris.
Kimentünk az Anabe Parkba (azt hiszem ez a neve), ami 3 falumnyi terület a város közepén. Minden van itt a viziszínpadtól a dzsindzsásig, a gyerekeknek, a túrázóknak, a bicikliseknek, a kutyázóknak és a város zaja egyáltalán nem hallatszik ide. (Valamilyen oknál fogva egy csomó életnagyságú dínó és teknős szobor is van a parkban, vicces) Nagyon-nagyon élhető hely. Az első képen látszanak a méretek, ez kb. az 1/3-a, a második pedig a bike-os, túrázós területe. (Csongival a német vizslával:) )

Már készülődtek Purimra, úgyhogy az utcák tele voltak vicces jelmezbe öltözött emberekkel. Én egérnek öltöztem és aztán 3 napot ebben is töltöttem:)


Nincsenek megjegyzések: