gyűjtésen voltam a hétvégén Fenyőfőn. Így elkészült ismét a múltkor leírt medvehagymás túrós pogácsám. Naggyon finom lett, aminek csak egyik pillére volt a frissen szedett bakonyi medvehagyma, a másik a zsíros házi túró volt. Nem érdekel mennyibe kerül, csak házi túrót használok mostantól. Az összes bolti túró gumi állagú frissen és sütve egyaránt.
A. is megkóstolhatta a Belgában tanult medvehagymakrémlevesem. A fotó csak azért ilyen gáz, hogy ne csorogjon a nyálatok a billentyűzetre...
Bodzás-árok |
Medvehagyma krémleves:
1 csokor medvehagyma
újhagyma
vaj
alaplé
vagy víz
főző
tejszín
liszt
só,
bors, szerecsendió
Vajon megfonnyasztjuk az újhagymát,majd hozzáadjuk a
medvehagymát amikor kissé összeesett 1 evőkanál liszttel stauboljuk és felengedjük az
alaplével majd ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Miután felforrt
turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése