EPER SZUFFLÉ
1
doboz eper
kalács
vagy briós, szikkadt
cukor
tojás -ahány főre készítjük annyi tojás szükséges
forma
kikenéséhez vaj
Az epreket nyolcba vágjuk és a brióst vagy kalácsot apró
kockára vágjuk. A tojásokat ketté választjuk a tojássárgájához annyi kanál
cukrot adunk, ahány tojásunk van és habosra keverjük majd hozzáadjuk az epret és
kalácsot. A formákat kivajazzuk és cukorral megszórjuk. Felverjük a
tojásfehérjéket és a kész masszához keverjük óvatosan. Kis formákba öntjük a forma maximum 3/4-éig.
160 fokon 20 percig sütjük.
A kalácsot Húsvétra sütöttem, megmaradt kb. 8 szelet, ez elegendő volt 3 tojáshoz. A kalács receptje Limarától származik, itt megtaláljátok a hatos fonás videó linkjét is, nagyon könnyű. Mostantól ez az elsődleges kalácsreceptem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése