2016. április 4., hétfő

Gasztro

témában már nagyon sok vagyok, de a tavasz ízek kicsit felpörgettek. Következzen ismét egy recept a főzőklubból.

EPER SZUFFLÉ
1 doboz eper
kalács vagy briós, szikkadt
cukor
tojás-ahány főre készítjük annyi tojás szükséges
forma kikenéséhez vaj

Az epreket nyolcba vágjuk és a brióst vagy kalácsot apró kockára vágjuk. A tojásokat ketté választjuk a tojássárgájához annyi kanál cukrot adunk, ahány tojásunk van és habosra keverjük majd hozzáadjuk az epret és kalácsot. A formákat kivajazzuk és cukorral megszórjuk. Felverjük a tojásfehérjéket és a kész masszához keverjük óvatosan. Kis formákba öntjük a forma maximum 3/4-éig.
160 fokon 20 percig sütjük.

A kalácsot Húsvétra sütöttem, megmaradt kb. 8 szelet, ez elegendő volt 3 tojáshoz. A kalács receptje Limarától származik, itt megtaláljátok a hatos fonás videó linkjét is, nagyon könnyű. Mostantól ez az elsődleges kalácsreceptem.



Nincsenek megjegyzések: