2012. szeptember 16., vasárnap

Almatorta

8 évig alig termett az almafánk, inkább csak valami szilvaméretű bogyókat. Tavasszal egy lelkes amatőrkertész ismerős megmetszette a fáinkat. Motoros fűrésszel. A gyógymód bevált, jól termettek a fák idén, kivéve azok amik virágzáskor megfáztak. Mi továbbra sem tanultuk meg, hogyan kell metszeni, de ha így elvoltunk 12 évig, akkor ezután is elleszünk.

Behordtam az almát a munkahelyre - nem a szakszervezet volt:), almáspite készült belőle minden hétvégén, ma angol almatorta. Rögtön kettő, ismerve az itthon lévő gyermek kapacitását. Lusta vagyok begépelni a receptet, de elronthatatlan, EZ a recept szinte ugyanaz, mint az enyém. A tésztához ír 36 g cukrot, ez két lapos evőkanál. A töltelékhez 54 g cukrot ír, az 3 evőkanál. A töltelékbe teszek még egy csapott kávéskanál gyömbérport, viszont a baracklekvárt nem a töltelékbe teszem, hanem a legvégén a sütés vége előtt 10 perccel megkenem vele a torta tetejét. Nem kell ennyire művészkedni, mint a hivatkozásban, de lukat kell a tetejére vágni. Én egy 2*2 centis ablakot szoktam, majd a kivágott részt felcsíkozom és a luk szélére egyengetem.

3 megjegyzés:

Alma írta...

Lennék gyerek nálatok:))

Taurus írta...

De jó lenne!! Hagynálak délig aludni és ha bulizni mennél hajnali akárhánykor mennék érted:)
És persze sütihegyek a hétvégén...

Alma írta...

Rám férne:)))