2011. szeptember 20., kedd

Egerek és emberek

Nem kultúrprogramot ajánlok...
3 nap után - ami 3 éjszakányi éber alvást is jelent egyben - sikerült elkapnunk az egeret. 10 éve nem jött be egér a lakásba, de legalábbis nem vettem észre, hogy itt van és nyilván hamar távozott is. Na ez a kis dög nem! Vidáman spacírozott a nappali közepén, s mivel 11 óra körül ébredt fel, megkeserítette az éjszakáinkat. Első éjjel a család nem hitte el, hogy ott van, ennek az oka enyhe hallássérülés öregség illetve hangos, füldugós zenehallgatás miatt. Szóval csak én hallottam, hogy rágcsál. Második éjjel a legbióbb megoldást választva megpróbáltuk kiterelni a lakásból és azt hittük sikerült is. Némiképp megnyugodva telt ez az éj egészen addig, míg ismét meg nem hallottam a rágcsálást. Nem maradt más választás, vettünk bioragacsot, amibe igencsak hamar bele is sétált szegény.  Méghogy a bökős disznóvágás nem eu-konform! Ez a ragacs borzasztó módszer, az egeret eztán illene agyonvágni, hogy ne szenvedjen tovább. Olvastam tippeket egérfogásról, ahol a megfogós, elengedős módszert díjazták, az agyoncsapóst viszont undorító, szadistának titulálták. Ezek az emberek valószínűleg nincsenek tisztában az egér szaporaságával, vagy igencsak gyermeklelkűek. De ez a gyermeklelkűség teljesen megengedett, ha az egér szabadon engedése gyermeknevelési, jellemfejlesztési célzattal történik. Vagy ha az illető panellakásban él és az egér a természetközeliséget jelenti számára, illetve ha megrögzött állatvédőről van szó. Ugye milyen toleráns vagyok? A garázsba már mérget tettünk...

3 megjegyzés:

Alma írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Alma írta...

Gyömrőn éjszakáztunk hasonlóan egerek miatt,a kábelek megrágcsálása tett be nálunk annyira,hogy egércsapdát tegyünk ki(ragacsot).Miután elkaptuk a bandát egyenként,a gyerekek könyörgésére mindig szabadon eresztettük az amúgy tényleg aranyos kis állatokat.Amikor kaptunk egy eredményesen egerésző macskát,érdekes módon inkább neki drukkoltak a gyerekek,és elfogadták a természet rendjét(egérből macskaeledel).

Taurus írta...

3 éve elpártolt tőlünk az összes macskánk, nem bírták az új kutyát. DE új fejlemény: a kutya a teraszra hordja az egértetemeket... éljen a skizofrénia!