2011. július 14., csütörtök

Párna

Sajna mostanában úgy járok a neten, mintha képregényt olvasnék. Nincs kedvem, türelmem, időm "betűket" nézni. Az írás sem megy, mindig olyan késztetésem van, hogy csak fotóval ér valamit egy bejegyzés (legalább a fényképet megnézik). Mivel a számítógépem egy festőfólia alatt lakozik immár 3 hete, a fényképek áttöltéséért pedig hiába nyaggatom a családtagjaimat, így én sem vagyok aktív mostanában. Pedig gyártottam szedersajtot, nagyon érdekes a kinézete, remélem nemsokára fotó is lesz róla.
Meleg van - bár az új tető sokkal jobban szigetel - nehezen alszom, főleg amikor egész éjjel aratnak. Komolyan! Este 8-tól hajnali négyig... Na jó, értem, valószínűleg nappal szó szerint megfőtt volna szegény bácsi a kombájnban.
A legjobb alvássegítő eszköz mégsem a füldugó szerintem, hanem a sör....nem ám! A tönkölypárna!
Én karácsonyra kaptam egy ilyen típusút. Bár a biotermesztéssel kapcsolatban mindig szkeptikus vagyok, a kovasav görcs- és feszültségoldó hatása kétségtelenül érezhető. Nyak-, fej-, hasfájáskor nem is tudok a párna nélkül elaludni.  Tiszta csecsemő lettem, aki nem tud a nyálkendője nélkül meglenni...Ráadásul én az illatát is megnyugtatónak érzem, imádom azt a tipikus"nyúltáp" szagot. Na jó, legyen frissen kaszált fű illat. Jó ajándékötlet időseknek is, akárcsak a gyógynövényes álompárna.

Gyártanak várandósoknak való, haskitámasztó alvópárnát is, valamint az ülve szoptatáshoz alkalmazható párnát is a mama vagy a baba megtámasztására.

5 megjegyzés:

Alma írta...

A szedersajt receptje mindenképpen érdekel, főleg, hogy rekordtermésnek nézünk elébe az idén is, remélem nem penészedik meg, mint tavaly, akkor a sok esőtől.
A tönkölypárna nálunk is meg van, de...csörög!Mint akusztikus típust, engem zavar, de ettől még szeretek velük aludni: egy a fejem alá, egy az oldalamhoz.A többiek diszkriminálták, sajna.

Taurus írta...

Igazából epersajt:) Fekete fán termő. Ugyanannyi cukorral összefőzni, utána vékonyan tepsibe, sütőpapírra teríteni. Vayg napon, szunyoghálóval letakarva, vagy sütőben szárítva, amíg gumiszerűen hajlíthatóvá nem válik, Kockákra vágva, zsírpapír a sorok közé, dobozba mehet. Papírdobozt javasolnak, de én félek a molyosodástól és műa-ba vagy üvegbe rakom. De úgyis hamar elfogy.

Monika írta...

Téged nem zavar,hogy annyira zörög és hangos? Annyira vágytam a tönkölypárnára,van is, de egyszerűen nem tudom,mi lenne a megoldás,hogy tudjam is használni.

Alma írta...

Ez nagyon jó recept, nem is akkora macera, mint gondoltam, köszi:)

Taurus írta...

Kedves Mammka! Én egy nagypárnányi helyen alszom, de úgy mint a kismókus:) meg sem moccanok. A zizegés nem zavar, olyan mintha a szénapadláson aludnék - ott meg egerek is vannak:) Nagyon jó hangszigetelő pedig, csak a fejemre teszem és se kép se hang...