2010. december 5., vasárnap

Öt templom advent

Sajnos túl nagy reklámja nincs Győrben ennek a rendezvénysorozatnak, de aki a már ötödik éve minden ősszel megtartott Öt templom Fesztivál lelkes látogatója, az örül ennek a kezdeményezésnek is. Szinte egy utcában található öt vallás egy temploma: görög katolikus templom, katolikus templom, református templom, zsinagóga, evangélikus öregtemplom. Az öt temolom advent programja itt található, pdf-ben letölthető.

Kép innen
Ma a hanukai programon voltunk a fiammal (a többiek dolgoztak...). Tegnap este gyorsan horgoltam neki egy fekete kipát - mi az nekem, csupa sima pálca:) Nagyon hangulatos volt a délután és miután egy hónapja fánkokról álmodok, nagyon tudtam örülni a szíves vendéglátásuknak is. Porcukros, baracklekváros szalagos fánk, végre!

Én is sütök még a héten, de most megpróbálom - úgy, ahogy a nagymamám készítette - belülre tenni a lekvárt. Egyszer mentem haza a suliból és az asztalon állt egy hatalmas tál belül lekváros fánk. Ránéztem és azonnal hányingerem lett, egy órán belül a kórházban voltam és kivették a vakbelem. A mamám nemsokára meghalt és azóta sem ettem olyan fánkot. Anyukám nagyon sokat haladt nagymamai kötelező 'sütisütés' terén, de a fánkig még nem jutott el. No majd én!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön a szalagos fánksütésed. Én tudtam, de már rég elfelejtettem! Mama

Alma írta...

Nem sütöttem az idén fánkot, mert a gyerekek, sajna, hasonlóan reagálnának, mint Te a nagymamád fánkjára(szintén betegség miatt),talán utolsó estére lehet, hogy menni fog:)