2010. július 8., csütörtök

UC

UC=Unassisted Childbirth
Az előző bejegyzésem kapcsán jutott eszembe, hogy a szaksegítség nélküli szülésről is hírt adok, csak azért, hogy lássátok milyen színes is a világ. Magyarországon is akad ilyen nem kevés, főleg a nem tervezett, amikor a szülő nő nem ér be időben a kórházba vagy nem ér ki időben hozzá a segítség, orvos vagy bába.
Néha szoktam olvasgatni Susana blogját és bizony a világ másik végén is meg kell küzdeni a háborítatlanságért. 7 gyermekéből 2 kórházban született, 5 pedig otthon, ebből 4 szaksegítség nélkül. Érdemes bogarászni a bejegyzései közt, vannak jó videók, cikkek, szüléstörténetek bár régóta nem írt a blogjára.

2 megjegyzés:

Alma írta...

Nahát, éppen ma meséltem el vkinek, -az illető nem kis megrökönyödésére- a szüléseimet, de Barnus is már lassan 9 éves, azóta sok-sok ilyen történt: barátnőm, kisebbik húgom is, nem újdonság lassan, hogy a nők képesek egyedül megszülni a gyerekeiket:))

Taurus írta...

És nemcsak képesek, de felelősek is. A közvélemény nem érzékeli azt, hogy mekkora felelősségtudat van egy ilyen döntésben. Az EDÁ-t, császárt kérők pedig nem felelőtlenek, csak azért mert kórházban vannak?