2010. június 6., vasárnap

Kék tabletta

A fotón remélem látszik, hogy világoskékek a tabletták. Miért pont világoskék?? (Bár jobb, mintha rózsaszín lenne.) Persze jobb, ha nem minden tabletta fehér, mert akkor az öregek végképp nem tudnák, hogy mit szednek. Így legalább az megvan, hogy milyen színű, milyen alakú...hogy mire való és pláne mi a neve, az már tényleg túl sok.
Szóval ez a tabletta lutein, bizonyos kor után feltétlenül ajánlott a pótlás, főleg ha emésztőrendszeri, felszívódási zavar áll fenn. "A lutein a szemben, a retinán található sárgafoltban nagy koncentrációban van jelen. Feltételezések szerint a nagy energiájú fénysugarak ellen nyújt védelmet. Számos kutatás bebizonyította az elfogyasztott lutein mennyisége és a sárgafoltban található luteinmennyiség közötti kapcsolatot. Kutatások azt is megmutatták, hogy a sárgafolt pigmentálásának növelése csökkenti az időskori látásromlás esélyeit." (Wikipédia)

Azért a szempillám nőhetne ettől a karotinoidtól.. A szemtornáról már írtam.  Nagyon fontos lenne minden számítógép használónak a gerinctornával együtt!

Nincsenek megjegyzések: