2009. március 1., vasárnap

Hasznos holmi

Fűszeres Eszternél találtam egy nagyon jó bejegyzést, ahol - túl azon, hogy gusztusos a desszert - nagyon ötletes a design. Azt mutatja meg, hogyan lehet a homokozó formát felhasználni a konyhában. Erről jutott eszembe, hogy mennyi apró kacat van egy konyhában, ami: 'egyszerű, de nagyszerű'.
Van néhány fűszer, gabona, aszalt gyümölcs amit nem üvegben tartok, hanem a saját csomagolásában. Vagy ha van is tárolóedényem, az kicsi, tehát a megkezdett csomagot viszonylag hermetikusan le kell zárnom a nedvesség ellen. Erre való ez a krokodilcsipesz-féle, amit minden bizonnyal a köldökcsat ihletett. Szóval én csak köldökcsipesznek hívom ezt a szerkezetet, könnyen nyitható, jól záródik. A színe olyan, amilyen - ez a legkevésbé fontos nekem . Az ikeában 5 féle szín van egy csomagban, 20 db kicsi - 5 cm-es és 10 db nagy - 10 cm-es. Pontosan nem emlékszem, de kb. 600 Ft és 'Bevara' márkanéven fut.



A gyengébb idegzetűek ne kattintsanak a következő képre, azon ugyanis egy igazi köldökcsat látható egy elszáradt - 15 éves:) - köldökzsinór darabkával.


Nincsenek megjegyzések: