2018. április 3., kedd

Medvehagyma

Még mindig tart a medvehagyma szezon! A bakonybéli Szent-kút kápolna feletti domboldal telis-tele van medvehagymával. A kálvárián érdemes előtte felmenni, a kilátás gyönyörű!


És két recept a múltból (azóta sem találtam jobbat): Medvehagyma leves és Medvehagymás túrós pogácsa

Végre kisütött a nap és kiszabadultak a népek a betonból, úgyhogy első megállónknál, a most átadott pannonhalmi Lombkorona tanösvénynél többen voltak, mint a Baross úton (tudom, mindig ezzel jövök). Tanösvénynek csalódás, kilátónak elég jó, de mivel felette van a Boldog Mór kilátó, ahonnan 360 fokban látni, kész pénzkidobás volt megépíteni szerintem. Az arborétumon keresztül mentünk fel a hegyre, csillagos ötös, hogy pórázon kutyát is be lehet vinni!

Zircen a bakonybéli hagymaszedés után meglátogattuk a Pepe cukrászdát, mint helyi nevezetességet. A Hamburger box is ajánlott hely, mindig megálltunk ott a gyerekekkel Balatonról hazafele jövet. A zirci arborétum is kinyitott a hétvégén, májusban tervezzük, hogy ott is körbejárunk.

Jó tanács: Csatkán, a búcsújáróhelynél, ne igyatok a forrásból. Nem ivóvíz, úgyhogy volt okom este fertőtleníteni egy kis román affinátával:)

Boldog Tavaszt!

Nincsenek megjegyzések: