2017. április 9., vasárnap

Ötödik nap

Az egész napot Tel-Avivban töltöttük. Először a Sarona Üzletközpontban mentünk egy kört, bámészkodtunk, vettünk magokat, aszalt gyömbért. Itt volt tavaly nyáron merénylet, sokan meghaltak, de erre nem kell gondolni, mert akkor az ember nem menne sehová, ki sem tenné a lábát otthonról. A biztonsági ellenőrzés egyenlő a nullával, csóri biztonsági őr üldögél kinn a napon és marhára nem érdekli mi van a táskámban...
Purim miatt minden zöld területen gyerekműsorok voltak, jó nagy volt a nyüzsgés, a hangzavar.

Utána átmentünk a HaTachana-ra. Itt is gyerekek, családok szórakoztak jelmezbe öltözve. Ez egy régi vasútállomás, ahol a régi épületeket meghagyva alakították ki a kis boltokat, kávézókat. Fagyiztunk egy Vaniglia-ban, élveztük a napsütést. Sajnos homokvihar miatt enyhe vörös szmog érződött, ezért a sportot - biciklizés Tel-Aviv Beachen - kihagytuk. Kimentünk  piacra is, a Carmel market-re, sürgősen souvenirt kellett vennem. Egy Hamza-s kulcstartót vettem 6 sekelért, úti ima véséssel, slusszkulcshoz szántam.

Utána Yafo-ban kódorogtunk, tökéletes 24-25 fokos meleg volt, pont ideális a fehér kövek között. Nyáron este voltunk ott a gatyarohasztó nappali 35 fok miatt, úgy viszont nem láttam a részleteket. 

Egy üzlet fala

Régi és új - gyönyörű!
Eddig azt hittem Sanghajban van a legtöbb daru....nem, Izraelben. Óriási a lakáshiány, az árak az egekben, viszont dübörög az építőipar.


Este falafelt ettünk pitában, majdnem olyan finomra sikerült, mint Bécsben a Nashmarkt-on:) Este még megnéztem a Larvik meccset. Új rajongója van Görbicz Anitának:

Taurus:)

Nincsenek megjegyzések: