2012. március 17., szombat

Szép idő van

Klassz az idő, kirándultunk kedvenc helyemen, a hédervári kastélyparkban. Így tavasszal sokkal jobban látszanak az öreg "entek", de az a fiatalka negyven egypár éves ott jobbra elől, az a legvidámabb:)


Fotóztuk a természetet, az élőt és a holtat is. Gyerekkoromban volt növénygyűjteményem, szerencsére állatot nem kellett préselni. Tök gáz, hogy ilyeneket fotózunk, pedig volt hóvirág, kikerics meg rügy ezerrel.


A kertet is elkezdtük ápolgatni, a múlt héten megvolt a metszés. Most a földet készítettük elő, vetni kéne valamit még a hétvégén, remélem már nem hideg a föld. Megritkítottuk a kerítés melletti sövényt. Kb. 5 órámba telt egy 3 méteres szakasz. Az orgona áldozatul esett az új láncfűrésznek, nagyon állat. Mármint a fűrész. Az orgona kb. ötödére csökkent, de a szomszéd szerencsére már jó előre gondoskodott a takarásról, úgyhogy van ideje a bokornak elfajulni ismét. Borsót meg salátát fogok vetni, de tavaly kikészített a csigákkal szembeni harc, a borsót lezabálták teljesen. Már attól a szótól, hogy csigusz, kiráz a hideg, pedig a kedvenceim a kiscsigák a Vizipókból. Ezután álljon itt az öcsém sanghaji vacsorája:


(A kecskepéniszt nem fotózta le, mert amikor megette még nem tudta, hogy az...)

4 megjegyzés:

Alma írta...

Letagadhatna pár évet az a kicsi ott elöl:))

Alma írta...

Hátborzongatóan néz ki ez a csiga-ragu.

Taurus írta...

Köszi! Pedig a "negyven egypár" is kis füllentés:)
Kár volt azokat a finom zöldségeket elrontani.... Majd egyszer elmesélem a teknősleves történetét, hasonló a macskasülthöz...

Alma írta...

:DDD