2011. január 30., vasárnap

Dobozka

Karácsonyra a cégtől kézzel készített bon-bon kollekciót kaptunk. Hej, régi szép idők, amikor síkabát volt az év-végi ajándék....A csoki finom volt persze, de én a dobozon villanyozódtam fel. Főleg amikor kiderült, hogy a Boiron-os fiola éppen belepasszol.


Fehér, jól felvizezett akril festékkel átkentem a doboz, közben egyszer 150-es smirglivel kicsit átcsiszoltam, enyhén domborítva az éleket. Utána vizes, festékes ronggyal antikolni próbáltam.


Gyógynövényes szalvétát nem találtam itthon, de ez a fűszeres is elég 'natúr'. A szélét vizes ujjal egyenetlenre csipkedtem.

Dekupázs (szépen-jól magyarul) ragasztóval átkentem a doboz tetejét, kicsit vártam, míg beszívja a ragasztót a fa, majd ráillesztettem a szalvétát és egy vászondarabon keresztül átvasaltam. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a vászon odaragadjon, mert akkor a szalvétát is letépjük a ronggyal együtt. Sima, fa felületen nagyon bejött nekem ez a vasalásos módszer, mert gyors és valóban sima lesz a felület.


Még nincs teljesen kész, de nincs repesztőlakkom itthon. A terv szerint olyan lakkal kenem be, amit nem kell utána festeni. Nem tudom mi a neve, de a lényeg, hogy önmagát repessze a száradással és aztán egy kis zöld olajfestékkel átkenem az egészet, hogy az szépen beleüljön a repedésekbe.


Engem olvasó kollégáimnak üzenem, hogy felesleges dobozt átveszek, esetleg némi barter ügylet keretében!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

De gyönyörű lett! Mikre van időd! És én még mindig nem fejeztem be a sál kötését, de majd nyáron! :)

Sári

Taurus írta...

Pedig kellene a kötőtű! Meg fénykép a sálakról.
O. odaadta a dobozát:)!

Névtelen írta...

anyu, a kötőtű otthon van, ha hazamegyek köv. hétvégén megpróbálom kíméletesen kivenni vagy befejezni. fénykép megy sok elmaradóval együtt :D

Sári

Alma írta...

Ezt a vasalós technikát nem ismertem, pedig amikor utolsó pillanatban szülinapi ajándékot kell Sára vmelyik barátnőjének összedobni, akkor nagyon jól jönne, ki is fogom próbálni.

Nagyon szép lett a doboz.
Nekem is van egy félkész, de nem szalvétás, hanem festős, majd mutatom, ha készen lett.