Fejlesztem a kenyerem. Ebben már az összes lisztmennyiségből 15 dkg teljes kiőrlésű, 10 dkg pedig rozsliszt. Most napraforgómagot tettem bele, de a legjobban a lenmagost szeretem. Egy zománcozott, alul kiszélesedő fazékban sütöm és eddig a fizika törvényeinek ellentmondva mindig ki tudtam szedni belőle a kenyeret. Most viszont hagytam egy kicsit kelni még a fazékban sütés előtt, aminek az lett az eredménye, hogy szó szerint beleszorult a kenyér. Szóval már a lábosban meg kellett szegni. Vagy levághattam volna róla a lábost, mint a bedagadt ujjról szokták a gyűrűt?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Próbáld ki a lenmagpelyhet és a szezámmagpelyhet.
Még nem hallottam róluk, de beszerzem! Burgonyapelyhem van itthon, de fogalmam sincs mire használjam. Gondolom azt is lehet kenyérbe tenni.
A burgonyapehelytől sokáig friss marad a kenyér, az íze is nagyon jó, bár mindig elfelejtjük beletenni(én elméletileg, R. gyakorlatilag).
A pelyheket könnyebb emészteni az állag végett és az íze is jobban kijön.
Megjegyzés küldése