2009. december 16., szerda

Minden oké

Mivel sikerült fogösszeszorítva eljutni odáig, hogy nem érdekel a fájdalom, - a környezetem meg le van ejtve, nekem most többet kell kibírnom, mint nekik, egy kis ideig még elviselhetik, hogy hülye vagyok - úgy döntöttem idén már nem megyek vissza semmilyen dokihoz. Ez volt az egyik nyomasztó teher, le van téve. És legalább tehetek újévi fogadalmat... Amúgy most mondták, hogy rossz a technikám. Nem azt kell mondogatnom magamban, hogy nem fáj, nem fáj, mert akkor az agy csak azt a érzékeli, hogy 'fáj'. (Tudjátok, mint a 'nem esek el, nem esek el, aztán mégis!). Szóval a jó tecnika: Jól érzem magam!
A másik teher is le van téve, anyu szívműtéte is sikerült. Ő viszont azzal járt jól, hogy nem várt vele tovább, mint kiderült, utolsó pillanat volt. Ki tudja, jövőre úgy összeomlik a tb és nyugdíjrendszer, hogy a 60 felettiekkel már tényleg nem fognak törődni. A kollegám szerint, mit aggódok a H1N1 miatt, az osztrákok is csak 5 millióan vannak....
Konklúzió: jöhet az év vége, már semmi sem tud kizökkenteni a nyugalmamból. Hacsak nem a házassági évfordulónk, az is csak azért, mert olyan gyorsan ment el 20 év, hogy észre sem vettem. (csak a gyerekeken)

Részt vettem a 'sok kicsi' adományozós játékon. Jól esett hasznosan játszani. Tudom, hogy nemcsak Karácsony körül kéne így gondolkodni, de szerencsére egyre több olyan civil kezdeményezés van, ahol látom hova kerül az adomány és év közben is tevékenyek. Csak azt kell észrevenni, hogy nemcsak decemberben vannak gondban egyesek, akár önhibájukból is. Mi most a győri koraszülött osztálynak varrunk takarókat, nem karácsonyra, már régóta tervezzük, de remélem január végére kész lesz, majd beszámolok a fejleményekről. Addig is szeretném a figyelmetekbe ajánlani az Egészséges Újszülöttekért Alapítványt, mely a Győrben ápolt koraszülöttekért dolgozik. Itt van az a baba, akit az anyukája H1N1 fertőzése miatt 3 hónappal előbb kellett világra segíteni.

Kányádi Sándor:
Isten háta mögött

üres az istálló s a jászol
idén se lesz nálunk karácsony
hiába vártok
nem jönnek a három királyok

sok dolga van a teremtőnek
mindenkivel ő sem törődhet
messzi a csillag
mindenüvé nem világíthat

megértjük persze mit tehetnénk
de olyan sötétek az esték
s a szeretetnek
hiánya nagyon dideregtet

előrelátó vagy de mégis
nézz uram a hátad mögé is
ott is lakoznak
s örülnének a mosolyodnak

Nincsenek megjegyzések: