2012. március 30., péntek

Pipacs folytatása

Projektnek vége. Projekt célja: Fityés barátnőnk megünneplése. Fityéről bővebben itt.

Amit a projekt alatt megtudtam:
- a barátnőm irtó kreatív
- nem olyan rossz a látásom, pl. az ollót mindig megtaláltam
- az is hatásos, ha csak ülök, iszogatok és bámulom, ahogy a barátnőm nyomja a varrógép pedálját
- a horgolás olyan, mint a biciklizés vagy a korizás, nem lehet elfelejteni
- minden, ami ferde, lóg belőle a cérna, nem egészen úgy sikerül, mint azt először elgondoltad, az TÖKÉLETES, hiszen HAND MADE!! (és a készítése közben folyton a megajándékozottra gondolsz, vajon hogy tetszik majd neki)




Szerintem nagyon klassz, retro és modern egyben.

2012. március 17., szombat

Szép idő van

Klassz az idő, kirándultunk kedvenc helyemen, a hédervári kastélyparkban. Így tavasszal sokkal jobban látszanak az öreg "entek", de az a fiatalka negyven egypár éves ott jobbra elől, az a legvidámabb:)


Fotóztuk a természetet, az élőt és a holtat is. Gyerekkoromban volt növénygyűjteményem, szerencsére állatot nem kellett préselni. Tök gáz, hogy ilyeneket fotózunk, pedig volt hóvirág, kikerics meg rügy ezerrel.


A kertet is elkezdtük ápolgatni, a múlt héten megvolt a metszés. Most a földet készítettük elő, vetni kéne valamit még a hétvégén, remélem már nem hideg a föld. Megritkítottuk a kerítés melletti sövényt. Kb. 5 órámba telt egy 3 méteres szakasz. Az orgona áldozatul esett az új láncfűrésznek, nagyon állat. Mármint a fűrész. Az orgona kb. ötödére csökkent, de a szomszéd szerencsére már jó előre gondoskodott a takarásról, úgyhogy van ideje a bokornak elfajulni ismét. Borsót meg salátát fogok vetni, de tavaly kikészített a csigákkal szembeni harc, a borsót lezabálták teljesen. Már attól a szótól, hogy csigusz, kiráz a hideg, pedig a kedvenceim a kiscsigák a Vizipókból. Ezután álljon itt az öcsém sanghaji vacsorája:


(A kecskepéniszt nem fotózta le, mert amikor megette még nem tudta, hogy az...)

2012. március 10., szombat

Pipacs

Sajna itt a tavasz. Vagyis nem sajnálom, csak azt, hogy benn is annyi munka van és mire lazul a munkahely, felveri a kertemet a gaz. Csak suttyomban horgolok, a barátnőmmel készülünk a szokásos szülinapi bulira.


2012. március 3., szombat

Almának



Szép anyag, sötétkékkel kombinálva. a közepe egészen zöldes. De a minta miatt nem való annak, aminek szántuk. Valamire csak jó lesz majd...
Van egészen rikító türkiz, elsőre nem mertem megvenni, de utólag látom...fő a merészség.