2010. március 31., szerda

Blogajánló

Mostanában se kedvem, se időm a netet látogatni. Őszintén - most egy kicsit untat, vagyis inkább nem köti le a figyelmemet, ezért néha csak pár percet töltök egy-egy oldalon. Vigasztalásul: a magamén egyet sem.
Amit most ajánlani fogok, az azért dobott fel, mert mindig megörülök a kicsit elvarázsolt embereknek. Ki az az őrült aki Teddy mackó nevében blogot ír és még tutoriállal is megörvendeztet? Hát Ő. Mikor a lányunk kicsi volt, mi is készítettünk neki babaházat egy kartondobozból, tapétázva, linóleumozva, lapos elemmel működő világítással. De a bélyegből gyártott falikép persze nem jutott eszünkbe:)

2010. március 24., szerda

Szülésműhely

A győri Élet-Jel Egyesület szülésfelkészítő kurzust hirdet. Az Egyesületről, a tanfolyamról, a jelentkezésről itt találsz információt.

2010. március 14., vasárnap

Quimby

A tegnapi Quimby-teátrum koncert teljesen feldobott. Szeretem, ha emberek ennyire szeretik a zenét, a hangszereiket, a költészetet. Ha most 16 éves lennék, biztos dobos szeretnék lenni. Vagy rézfúvós. Vagy a Kiss Tibi barátnője:) Azt hiszem Kiss Tibi tényleg a huszon-, harminconévesek Cseh Tamása.

A kedvencem továbbra is ez, mint dal és mint vers is:

2010. március 13., szombat

Kenyér 2.

Fejlesztem a kenyerem. Ebben már az összes lisztmennyiségből 15 dkg teljes kiőrlésű, 10 dkg pedig rozsliszt. Most napraforgómagot tettem bele, de a legjobban a lenmagost szeretem. Egy zománcozott, alul kiszélesedő fazékban sütöm és eddig a fizika törvényeinek ellentmondva mindig ki tudtam szedni belőle a kenyeret. Most viszont hagytam egy kicsit kelni még a fazékban sütés előtt, aminek az lett az eredménye, hogy szó szerint beleszorult a kenyér. Szóval már a lábosban meg kellett szegni. Vagy levághattam volna róla a lábost, mint a bedagadt ujjról szokták a gyűrűt?

2010. március 7., vasárnap

Gyöngyhorgolás 2.


A befejezés - mármint a megfelelő kapocs, zár, stb. rádolgozása sokkal macerásabb, mint maga a horgolás. Karkötő lesz, valamikor:) Ez is 8-as, matt fekete és fényes ezüst gyöngyből készült.